Instrucțiuni de utilizare a platformei de afaceri VOENICS

 

1. Introducere

 

Platforma de Afaceri B2B Voenics este locul potrivit, unde întreprinderile, indiferent de mărime, își pot muta achizițiile pentru a atinge obiectivele de reducere a costurilor, de simplificare a procedurilor de achiziții și a avea acces la o selecție ampla de produse. 

 

Platforma Voenics creează condiții de concurență echitabile ale vânzătorilor și oferă cumpărătorilor acces la mai multe  produse, cu o concurență a prețurilor care permite clienților să știe că primesc produsul potrivit la prețul potrivit.

 

1.1 Caracteristicile Platformei de Afaceri Voenics:

 

 • Înregistrare Gratuită;
 • Instrument în sprijinul Departamentului de vânzări / cumpărări;
 • Oportunităti de afaceri crescute;
 • Produse la un preț competitiv.

 

1.2 Avantajele utilizatorilor:

 • Mai mulți clienți (vânzări), dar și furnizori (achiziții);
 • Economie de timp și bani;
 • Proceduri de contractare comercială simple și sigure;
 • Control, confidențialitate, trasabilitate;
 • Prețuri avantajoase, în funcție de volum;
 • Piață de desfacere europeană;

 

 

Platforma de Afaceri B2B Voenics ajută companiile să reducă costurile de achiziție, permite transparența achiziției, dar și confidențialitatea prețului, oferind întreprinderilor acces la o selecție mai mare de produse și prețuri dinamice.

 

 

2. Cine poate obtine acces in Platforma Voenics?

 

Orice firma activă, solvabilă, care nu face obiectul nici unui conflict juridic.

 

3. Cum accesăm Platforma Voenics?

 

 • Vânzător: Producător/ Importator

 

Accesul în Platforma de Afaceri B2B Voenics este condiționat de o înscriere prealabila, în calitate de Producător. Pentru înscriere este suficient sa Completati Gratuit Formularul de Inscriere Aici!!!

 

Înscrierea va fi verificată, după care se transmite pentru completare Formularul de Produse (datele referitoare la produsele puse în vânzare), datele vor fi importate în platformă, iar contul de vânzător este validat. Cumpărătorii relevanți, deja înregistrați în platformă, sunt informați pe email cu privire la noul vânzător și produsele aferente. Se pot plasa comenzi...

 

Contul pe Platforma este creat și poate fi accesat de utilizatorul care a făcut înregistrarea. La cerere pot fi adaugați și alți utilizatori, cu acces la contul aceleași firme.

 

După înregistrare o companie, își poate invita colaboratorii să i se alăture pe platformă și să beneficieze de avantajele cumpărăturilor de volum mare, la un preț redus.

 

 • Cumpărător

 

Accesul în Platforma de Afaceri B2B Voenics este condiționat de o înscriere prealabilă, în calitate de Cumpărător. Pentru înscriere este suficient să Completati Gratuit Formularul de Inscriere Aici!!!

 

Înscrierea. va fi verificată și validată, iar contul activat pentru efectuarea cumpărăturilor.

 

 

4. Cum funcționează Platforma Voenics?

 

Platforma Voenics oferă clienților opțiunea de a cumpăra produse direct de la Producători /  Importatori și eventual de la terți vânzători intermediari, dacă momentan produsul nu este disponibil fără intermediar.

 

Articolele achiziționate direct pe Platforma Voenics, sunt deținute de vânzători care onorează comenzile, în conformitate cu Termeni și Condiții Voenics

 

Ofertele de produse prezente pe Platforma Voenics, în funcție de opțiunea aleasa de vânzător, sunt afișate:

 • la preț fix (indiferent de cantitatea comandată), sau,
 • la preț variabil, în funcție de volumul comenzii.

 

Clienții au posibilitatea de a selecta și de a comanda bunuri pe baza celor mai bune condiții de preț și transport ale vânzătorului.

 

Platforma Voenics elimină necesitatea vizitării mai multor magazine sau site-uri web pentru oferte competitive. O căutare în Platforma Voenics  oferă acces la o mulțime de vânzători care concurează pentru afacerea dvs., reducând costurile și complexitatea achizițiilor.

 

Vânzătorul vede și urmărește direct sau cu ajutorul unui ”Sistem de alertă” toate detaliile din comandă, inclusiv datele de contact ale achizitorului, prețul relevant și volumul comandat.

Suplimentar vânzătorul este înștiințat prin e-mail cu privire la comenzile înregistrate și informațiile despre achizitor.

 

5. Cum se stabilește prețul?

 

Vânzătorul (Producător/ Importator) oferă  întreaga paletă de produse sau articole unice. Acesta indică la oferta sa prețul de pornire - maxim prețul de listă - sub mențiunea prețului său recomandat, precum și segmentele de reducere corespunzătoare volumului comenzilor înregistrate.

 

Cel care stabilește prețul este vanzătorul:

 

 • Preț de listă

 

Prețul de lista este un pret fix, indiferent de cantitatea comandată.

 

 • Preț la reducere bazat pe volum (cantitate)

 

Reducerea de preț se află într-un raport direct proporțional cu volumul comandat. Prețul poate scădea dacă mai multi cumpărători solicita simultan produsul, într-un interval prestabilit, iar volumul comenzii la producător a crescut ( în baza graficului stabilit de fiecare producător la înregistrarea pe platforma).

Fiecare intermediere este limitată temporal, are o durată limită. În cazul în care producătorul nu specifică limita temporală ( poate alege si 0 zile), aceasta va fi fixată automat la 10 zile calendaristice.

 

 

6. Cum comand?

 

Doar persoanele cu cont activ, pot profita de ofertele și produsele publicate în Platform Voenics. Dacă nu aveți încă un cont, vă puteți crea unul Gratuit AICI!

 

Pasul 1: Logare în platformă, AICI

 

Pasul 2: Faceți o căutare după denumirea produsului dorit, în partea dreapta sus a paginii, sau din lista din partea de sus a paginii, selectați categoria și apoi subcategoria corespunzătoare pentru a găsi produsul.

 

Pasul 3: Selectati si adaugati produsul in cos.

 • Daca pretul de vanzare este fix, il puteti comanda direct
 • Daca pretul de vanzare este stabilit in functie de cantitatea comandata, aveți doua opțiuni:
  • Asteptati incheierea campaniei de vanzare, pretul produslui ar putea scadea daca alti cumparatori vor comanda acelasi produs alaturi de dvs.
  • Cumparati imediat produsul, la pretul afisat.

 

Atenție: In pagina de detalii a fiecărui produs, aveți un grafic de variație a prețului pentru produs în ultimele luni. Astfel veți știi dacă sa comandați imediat produsul, sau sa mai așteptați, până la finalizarea campaniei de vânzare (în cazul unui preț variabil în funcție de volum) pentru a obține cel mai bun preț.

 

Atenție la: Matricea de preturi, va indica cat poate scădea prețul în funcție cantitatea comandata simultan, de unul sau mai multi cumpărători.

 

° Preturile nu includ costuri de transport.

 

Pasul 4: Produsul este în cos, click pe Cos Produse (coltul din dreapta sus al pagini) apoi pe Vizualizează campanie, apare butonul Efectueaza Comanda.

 

Pasul 5: Vanzatorul primeste comanda, intocmeste factura si se ocupa de livrare.

 

 

7. Care sunt costurile?

 

Accesul la piața de pe Platforma Voenics, se face în următoarele condiții de costuri:

 

 • Producători (+Importatori):

 

Pentru intermedierea realizată a contractelor, între VOENICS și vânzător se stabilește un comision, ce trebuie achitat de către producător. Nivelul comisionului se stabilește individual, prin acord separat, respectând limitele specifice branșei. In cazul în care comisionul nu a fost stabilit în mod individual, atunci se aplica un comision de 8% din valoarea comenzii. Comisionul se achită în intervalul a maxim 14 zile de la data emiterii facturii către producător.

 

 •   Cumpărători:

 

Taxa trimestrială de participare pentru cumpărători este de 149,00 Euro + TVA. Aceasta devine scadentă la confirmarea încheierii contractului dintre achizitor și Platforma Voenics, la începutul fiecărui trimestru.

 

Nota: Pentru 2018, Nu se percepe taxa de participare, în cazul cumpărătorilor.

 

 

Profitați cat mai repede de oportunitățile de afaceri oferite de Platforma Voenics, Înregistrați-va Gratuit Aici!